Img-pastor

Svi mi iz Adventističke crkve u Torontu dolazimo iz različitih krajeva i svako od nas može da ispriča svoju životnu priču. Naše priče se po mnogo čemu razlikuju jedna od druge, ali sve imaju nešto zajedničko: Bog je važan deo našeg života.... Volimo reći da iako smo svi različiti, sa svim što radimo u našoj crkvi, mi pišemo jednu novu, ovoga puta našu zajedničku priču.
U toj priči svako je važan. Mi, u Adventističkoj crkvi u Torontu, verujemo da je pisanje ove priče nešto najvrednije što imamo. Mi smo sigurni da ne postoje granice kada govorimo o našoj zajedničkoj priči. To je priča u kojoj ima mesta za sve i u kojoj svako može da napiše nešto važno.

O ADVENTISTIMA

Img-OAdventistima

Adventisti sedmog dana su protestantska zajednica evanđeoskih hrišćana čija vjerovanja su utemeljena u Bibliji i usredsređena na Isusa Hrista, posebno na Njegovu otkupljujuću smrt na krstu, službu u nebeskoj svetinji i Njegov skoriji povratak. Adventisti su poznati po svetkovanju subote, naglašavanju zdravog načina života, kao i po humanitarnim i misionskim aktivnostima širom sveta.

 

Img-ADRA

HUMANITARNA DJELATNOST CRKVE

Adventisti sedmog dana aktivni su u pružanju humanitarne pomoći kroz organizaciju ADRA (Adventistička agencija za razvoj i humanitarnu pomoć). ADRA trenutno djeluje u više od 125 zemalja svijeta kroz službu i brigu o onima kojima je potrebna pomoć. Između ostalog ADRA koordiniše pružanje pomoći žrtvama velikih prirodnih katastrofa kao što su zemljotresi i poplave kao i razvojne projekte svih vrsta. Najveći deo sredstava dolazi iz brojnih fondacija i inostranih vlada a pomoć je primarno upućena ugroženima van Adventističke crkve.

Img-AdventistHealth

ZDRAVSTVENO DJELO

Još od osnivanja prvog zdravstvenog instituta 1866. godine čiji su idejni tvorci bili Elen Vajt i doktor Kelog (svima poznat po tome što je izumio danas popularni cornflakes ili kukuruzne pahuljice) zdravstveno delo ima prominentnu ulogu u delovanju Crkve adventista sedmog dana.... Širom sveta, crkva poseduje 162 bolnice i sanatorijuma sa više od 19,700 kreveta. Pored bolnica crkva upravlja i sa 102 staračka doma uključujući i centre za starije, 361 klinike i ambulante, kao i 25 sirotišta za decu.

Img-AdventistEducation

OBRAZOVNI SISTEM

Adventisti sedmog dana takođe upravljaju drugim najvećim denominacijskim obrazovnim sistemom u svijetu. Misija adventističkog obrazovanja je dosezanje najvećih potencijala u životu učenika i studenata. ...Posebno se naglašava ravnomeran razvoj intelektualnih, fizičkih i duhovnih sposobnosti dece kako bi naučili da donose ispravne moralne odluke i izrasli u korisne građane koji će biti lideri u društvu u kojem žive i rade.

 

ISTORIJA

crkva_u_svijetu

CRKVA U SVIJETU

Prvi “adventisti”, to jest vjernici koji su žarko vjerovali u drugi Hristov dolazak. Pavle je s velikom čežnjom očekivao Isusov povratak... (1. Solunjanima 4,16). Petar je objašnjavao prividno odlaganje obećanog dolaska i upućivao na pripremu za taj događaj (2. Petrova 3,1-18).

crkva_u_Kanadi

NAŠA CRKVA U KANADI

U vreme kada je Adventistička crkva osnovana U KanadI je zvanično dobila ime još 1860. godine, ali je tek zvanično osnovana 1901. godine. ...Crkva je izrasla iz male grupe individualaca koji su pažljivo proučavali Bibliju u želji da pronađu istinu, u poznatu crkvu koja je rasprostranjena širom Kanade.